Yrittäjää minusta ei ainakaan tule! - Askaremo assistenttipalvelut
Yrittäjää minusta ei ainakaan tule!

Yrittäjää minusta ei ainakaan tule!

0 Share

Yrittäjää minusta ei ainakaan tule!

Olin vahvasti tätä mieltä vielä muutama vuosi sitten: yrittäjää minusta ei ainakaan tule! Tulipahan taas todistettua vanhan sanonnan viisaus. Koskaan ei kannata sanoa "ei koskaan", ...

Olin vahvasti tätä mieltä vielä muutama vuosi sitten: yrittäjää minusta ei ainakaan tule! Tulipahan taas todistettua vanhan sanonnan viisaus. Koskaan ei kannata sanoa ”ei koskaan”, sillä ei sitä tiedä, mistä kaikesta sitä matkan varrella innostuu.

Miten minusta sitten tuli yrittäjä?

Olen aikaisemmin työskennellyt isoissa julkishallinnon organisaatioissa. Työkokemusta on kertynyt erityisesti isoista koulutusorganisaatioista sekä hanketyöskentelystä. Matkan varrella esimerkiksi erilaiset EU-rahoitteiset hankkeet ovat tulleet tutuiksi. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineena kansainväliset suhteet – toisin sanoen politiikan tutkimus. Ei ehkä ihan tyypillinen yrittäjän tausta?

Tarina alkaa todennäköisesti kuulostamaan tutummalta tässä vaiheessa. Vietin muutaman vuoden kotona lasten kanssa ja siinä samalla hankin lisää osaamista itseäni kiinnostavista asioista. Suoritin psykologian opintoja avoimessa yliopistossa. Minuun iski myös melkoinen leikkipuistoinnostus ja leikkipuistoblogin  kautta myös kiinnostus blogin kirjoittamiseen ja sähköisen markkinoinnin mahdollisuuksiin. Sitten tuttu yrittäjä pyysi apua yrityksen nettisivujen ja some-asioiden kanssa. Avustin heitä markkinoinnissa ja laskutin työstäni laskutuspalvelun kautta. Yrittäjyyspolkuni alkoi toisin sanoen kevytyrittäjänä.

Oman jutun löytyminen

Tieni yrittäjäksi oli pitkä ja mutkainen, mutta eräänä päivänä oivalsin, että tämä on se minun juttu! Olin löytänyt jotain sellaista, mihin minulla on tarvittavaa osaamista, mistä haluan oppia koko ajan lisää sekä mille on tarvetta sekä nyt että tulevaisuudessa. Uskon, että työelämässä kehityksen suunta on se, että yhä harvemmalla on yksi työnantaja ja yhä useammalla on useampi asiakas. Itselleni tämä on hyvä tilaisuus päästä tekemään asioita, joista tykkään. Samalla voin omalta pieneltä osaltani lisätä yrityksissä kaivattua työelämän joustoa.

Minua yrittäjänä motivoi se, että voin tehdä jotain sellaista, mistä on konkreettista hyötyä asiakkaan arjessa. Tunne siitä, että asiat etenevät ja tuloksia alkaa näkyä, on mahtava. Tämä on minun etsimäni mielekäs työ! Uskon vahvasti yrittäjyyteen. Erityisesti pienyrittäjyyden tukeminen on minulle tärkeä asia ja siihen pyrin myös assistenttipalveluillani.

Yrityksen arjen pyörittämiseen kuuluu monenlaista isompaa ja pienempää hommaa, paperien pyörittämistä ja byrokratiaa. Toivon, että voin auttaa yrittäjää näiden asioiden kanssa, jotta yrittäjä voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa – siihen, minkä takia hän alunperin alkoi yrittäjäksi.

Passion is energy. Feel the power that comes from focusing on what excites you. – Oprah Winfrey


Kirjoittaja toimii yrittäjänä ja vuokra-assistenttina Askaremon assistenttipalvelussa. Hän on yrittäjä, josta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Paperien pyörittely ei ole hänelle kauhistus, vaan ajoittain jopa ihastus. Hän on yhteiskuntatieteilijä, jonka sisällä asuu pieni koodari. Mottona toimii: älä koskaan sano ”ei koskaan”.