Yrittäjä, onko sinulla aikaa levätä? - Askaremo assistenttipalvelut
Yrittäjä, onko sinulla aikaa levätä?

Yrittäjä, onko sinulla aikaa levätä?

0 Share

Yrittäjä, onko sinulla aikaa levätä?

Jaksaako yrittäjä? Tänä syksynä on eri tiedotusvälineissä ja sosiaalisen median keskusteluryhmissä nostettu esiin yrittäjien jaksaminen. Suomen Yrittäjien teettämän kyselyn mukaan ...

Jaksaako yrittäjä?

Tänä syksynä on eri tiedotusvälineissä ja sosiaalisen median keskusteluryhmissä nostettu esiin yrittäjien jaksaminen. Suomen Yrittäjien teettämän kyselyn mukaan lähes puolet yrittäjistä tekee yli 50-tuntista työviikkoa. Yrittäjän jaksamiseen liittyy usein myös huoli toimeentulosta ja esimerkiksi yksinyrittäjistä vajaa viidennes on pienituloisia.

Yrittäjällä, erityisesti yksinyrittäjällä, on monta erilaista roolia hoidettavana. Tehtävät vaihtelevat myynnistä kirjanpitoon ja toimiston siivoamisesta toimitusjohtajan tehtäviin. Kun tekijöitä on vähän, mahdollisesti vain yrittäjä itse, on ”hattuja” väistämättä monenlaisia. Tämä on usein rikkaus, mutta on se myös ajoittain raskasta. Tällöin yrittäjällä helposti unohtuu omasta hyvinvoinnista huolehtiminen: liikunta vähenee, yöunet jäävät liian lyhyeksi ja syöminen on epäsäännöllistä. Tulipaloja sammuttaessa ei tule kiinnitettyä riittävästi huomiota arjen suunnitteluun.

Konkreettisia neuvoja ja ideoita oman jaksamisen tueksi

Myös Työterveyslaitoksella on kiinnitetty huomiota yrittäjien jaksamiseen. TTL:llä on käynnissä tutkimushanke, jossa tavoitteena on löytää konkreettisia keinoja yksin- ja mikroyrittäjien työkyvyn ylläpitoon. Tutkimuksessa testataan Palaudu!-mobiilisovellusta, jonka avulla yrittäjä saa tukea mm. stressinhallintaan, palautumista edistävään liikuntaan ja hyvään uneen. Työterveyslaitos on toimittanut myös Yrittäjän työkyky -oppaan, josta löytyy monia kokeilemisen arvoisia vinkkejä itsestä huolehtimiseen.

Jos olet lista-ihminen ja tehtävälistat auttavat sinua saamaan asioita aikaan, löytyy yrittäjävalmentaja Tytti Laineelta monien muiden hyvien vinkkien lisäksi 25 yrittäjän ajankäyttöä helpottavaa vinkkiä -lista. Osa vinkeistä voi tuntua itsestäänselviltä, mutta ei niitä siitä huolimatta tule välttämättä hyödynnettyä. Ja jos et ole lista-ihminen, kannattaa muistaa, että muistilistat ovat tehokas keino vähentää muistin kuormittumista. Moni pitää yöpöydällä kynää ja paperia, jotta voi kirjoittaa muistiin nukkumaan mennessä mielessä pyörivät asiat ja tekemättömät työt. Monia muitakin kokeilemisen arvoisia muistin apuvälineitä on tarjolla – kokeilemalla löydät itsellesi parhaiten sopivan.

Tule mukaan rentoutumaan!

Entäpä jos tekisit yhden päätöksen jo nyt ja varaisit itsellesi hetken aikaa levätä ja rentoutua loppuvuoden kiireiden keskellä? Askaremon assistenttipalvelut tarjoaa sinulle mahdollisuuden rentoutua hyvässä seurassa tiistaina 19.12.2017 klo 18.00-19.30 Turusen Sahalla (Pikisaari, Oulu). Muista ilmoittautua!

Ohjelmassa on rentoa, rauhoittavaa ja virkistävää venyttelyä asiantuntijan ohjauksessa sekä lasi raikasta ja ravintorikasta paikan päällä tuoreeltaan tehtyä vihermehua. Venyttelyn ja vihermehun lisäksi saat myös tilaisuuden verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

Yrittäjän rentoutushetki järjestetään yhteistyössä SunHeartin kanssa.


Kirjoittaja toimii yrittäjänä ja vuokra-assistenttina Askaremon assistenttipalvelussa. Hän on yrittäjä, josta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Paperien pyörittely ei ole hänelle kauhistus, vaan ajoittain jopa ihastus. Hän on yhteiskuntatieteilijä, jonka sisällä asuu pieni koodari. Mottona toimii: älä koskaan sano ”ei koskaan”.