Wix - tee itse kotisivut helposti - Askaremo assistenttipalvelut
Wix – tee itse kotisivut helposti

Wix – tee itse kotisivut helposti

0 Share

Wix – tee itse kotisivut helposti

Wix on helppokäyttöinen verkkosivueditori Onko sinulla suunnitteilla kotisivut yrityksellesi, mutta saamasi tarjoukset ovat budjettiisi nähden mahdottomia? Kotisivut voi tehdä ...

Wix on helppokäyttöinen verkkosivueditori

Onko sinulla suunnitteilla kotisivut yrityksellesi, mutta saamasi tarjoukset ovat budjettiisi nähden mahdottomia? Kotisivut voi tehdä myös itse. Tämä ei edes vaadi koodausosaamista, mutta kärsivällisyyttä ja intoa kokeilla asioita se kyllä vaatii. Ja vaikka kotisivujen tekniseen toimivuuteen ja ulkoasuun on syytä kiinnittää huomiota, tärkeintä hyvissä kotisivuissa on laadukas ja kiinnostava sisältö. Tämä kannattaa muistaa, kun suunnittelee sivuja. Laadukkaan sisällön tuottaminen vaatii aikaa, joten muista varata sitä riittävästi! 🙂 Kotisivujen tekemiseen löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja. Suosittu vaihtoehto on tehdä kotisivut WordPressillä. Joidenkin mielestä WordPress on ”se ainoa oikea vaihtoehto” kotisivujen tekemiseen, mutta ei anneta näiden mielipiteiden häiritä. 😉

Toinen käytännössä hyväksi havaitsemani tapa tehdä kotisivut yritykselle on Wix -verkkosivueditori. Se on yksi maailman suosituimmista kotisivukoneista ja sillä saa tehtyä hyvännäköiset ja teknisesti hyvin toimivat nettisivut. Wix ’istä löytyy monenlaisia työkaluja ja toiminnallisuuksia, joten sillä saat tehtyä monia asioita, kuten julkaistua blogin, verkkokaupan tai ajanvarauksen sekä hakukoneoptimoitua sivusi, jotta ne löytyvät paremmin hakukoneesta (esim. Google). Saat upotettua sivuille Google Mapsin ikkunan, josta asiakkaasi löytävät toimitilasi. Mobiilioptimointia auttaa, että yksittäistä sivua voi muokata erikseen mobiilinäkymää varten.

Wix ’issä sivuja rakennetaan ja muokataan drag & drop -periaatteella eli nappaat elementistä kiinni hiirellä ja siirrät sen haluamaasi kohtaan. Kuulostaa helpolta ja sitä se onkin. Voisi sanoa, että jos osaat käyttää PowerPointia, saat Wix ’illä tehtyä kotisivut. Voit myös valita valmiin mallipohjan ja siihen haluamasi toiminnallisuudet (esim. ajanvaraus) lukuisista tarjolla olevista valmiista vaihtoehdoista. Joitakin voi arveluttaa se, että Wix ’istä ei ole suomenkielistä versiota, joten joudut väkisinkin käyttämään englantia. Useimmilla meistä kielitaito kyllä riittää tähän (vaikka emme sitä itse uskoisikaan…) ja tarvittaessa voi ottaa avuksi vaikkapa Google Translatorin.

Aloita kotisivujen tekeminen ilmaiseksi

Wix ’iin voit luoda kotisivut myös ilmaiseksi. Jos haluat kokeilla kotisivujen tekemistä itse ilman investointeja, voit aloittaa sivujen tekemisen täysin ilmaiseksi. Jos teet sivut esimerkiksi WordPressillä, sinun tulee hankkia webhotelli ja domain aivan ensimmäiseksi. Wix ’illä tehtyjen kotisivujen ilmaisversion osoite on muotoa ”https://anne-mari22.wixsite.com/esimerkkisivu”. Tässä lihavoitu osa muodostuu automaattisesti ja loppuosa määräytyy sivuille antamasi nimen mukaan. Ei siis mikään kovin käyttökelpoinen eikä kaunis osoite, mutta tällä tavoin pääset kuitenkin kokeilemaan sivujen tekoa ilmaiseksi. Esimerkkiosoite johtaa nimensä mukaisesti esimerkkisivulle, jota olen käyttänyt, kun olen esitellyt asiakkailleni, miten eri toimintoja ja elementtejä saa käyttöön Wix ’issä. 🙂 Ja toinen ilmaisversioon liittyvä puoli on, että siinä on mukana hyvin näkyvästi Wix ’in mainokset. Jos tuote on ”ilmainen”, sinä olet tuote. Maksullisessa versiossa mainokset jäävät pois.

Tekemiisi sivuihin saa yhdistettyä haluamasi domainin (”yritys.fi”), mutta tämä vaatii maksullisen paketin käyttöönottamista. Samoin verkkokaupan perustaminen ja suomalaisten maksutapojen käyttöönotto verkkokaupassa vaatii maksullisen version Wix ’istä. Osa muistakin toiminnallisuuksista sisältyy maksulliseen pakettiin, kuten ajanvarausjärjestelmä ja URL-uudelleenohjaus. Tässäkin muutamalla kympillä kuukaudessa pääsee jo hyvin vauhtiin.