Voiko tämän ulkoistaa? - Palvelun ostaminen - Askaremo assistenttipalvelu
Voiko tämän ulkoistaa?

Voiko tämän ulkoistaa?

0 Share

Voiko tämän ulkoistaa?

Moni yrittäjä pohtii sitä, kumpi on oman yrityksen kannalta järkevintä, työntekijän palkkaaminen vai vastaavan työpanoksen ostaminen palveluna toiselta yritykseltä. Yhtä selkeää va ...

Moni yrittäjä pohtii sitä, kumpi on oman yrityksen kannalta järkevintä, työntekijän palkkaaminen vai vastaavan työpanoksen ostaminen palveluna toiselta yritykseltä. Yhtä selkeää vastausta tähän kysymykseen ei ole, sillä vastaus riippuu niin paljon tilanteesta ja yrityksen senhetkisistä tarpeista. Mitkä ovat sinun yrityksesi tarpeet juuri nyt?

Sitoutuuko tekijä yritykseesi?

Monessa yrityksessä mieluummin palkataan työntekijä yritykseen kuin ostetaan yksittäisen tehtävän hoitaminen toiselta yritykseltä. Yhtenä syynä tähän on se, että palkkaa yrityksestä saavan työntekijän ajatellaan sitoutuvan yritykseen, sen tavoitteisiin ja arvoihin paremmin kuin yksittäisen tehtävän tekijän. Samalla tavoin sitoutumista tulee varmasti mietittyä, jos työntekijä hankitaan vuokratyövoimaa välittävän yrityksen kautta.

Väitän, että palkan maksaminen ei automaattisesti sitouta työntekijää yritykseen ja niihin tavoitteisiin, mitä työssä olisi tarkoitus saavuttaa. Aito sitoutuminen vaatii jotain muuta. Itse assistenttipalveluyrittäjänä näen, että palkkaamisen ja ostamisen välillä ero tänä päivänä on lähinnä siinä, millä tavoin työpanosta tarvitseva yritys maksaa tehdystä työstä työn tekijälle. (Sanat on tarkoituksella kirjoitettu erikseen.) Sisäisen yrittäjyyden omaksunut työntekijä haluaa tehdä niin hyvää työtä, että ”asiakas” (eli työnantaja) haluaa jatkossakin ”ostaa” hänen palvelujaan (eli maksaa palkkaa). Hyvä yhteistyö kahden yrityksen välillä puolestaan tarkoittaa sitä, että ollaan sitouduttu asiakkaaseen ja hänen tavoitteisiinsa ja halutaan auttaa asiakasta saavuttamaan omat tavoitteensa. Ostetusta palvelusta on kuitenkin yleensä helpompi päästä eroon, jos työn tulos ei miellytä – siksipä pitkäaikaista asiakassuhdetta arvostava palveluntarjoaja pyrkii tarjoamaan niin hyvää palvelua, että asiakas ostaa häneltä jatkossakin.

Tuleeko palvelun ostaminen kalliimmaksi?

Työntekijän palkkaaminen ei ole halpaa – sen jokainen yrittäjä tietää. Lisäksi työntekijän palkkaaminen on melkoinen riskisijoitus. Hyvin onnistunut rekrytointi on erinomainen sijoitus yritykseltä, mutta entä silloin, kun rekrytointi ei menekään aivan suunnitelmien mukaan? Onko rekrytointitarve pystytty ennakoimaan hyvin, löytyykö tällä aikataululla meidän tarvitsema osaaja ja tekijä, kuinka nopeasti yrityksen tarpeet voivat muuttua? Paljon isoja kysymyksiä, jotka pitäisi pystyä ratkomaan rekrytointiprosessin aikana.

Tuleeko palvelun ostaminen sitten halvemmaksi? Riippuu laskentatavasta. Jos vertaat pelkästään tuntihintaa, voi palvelun ostaminen näyttää kalliimmalta. Tuntipalkka on (ja sen pitäisi myöskin olla) pienempi kuin toisen yrityksen laskuttama tuntihinta. Mutta kun lasketaan mukaan kaikki kulut, tilanne voi näyttää erilaiselta. Rekrytointiin menee aikaa (ja todennäköisesti rahaa). Yrityksen tarve työntekijälle voi olla myös osa-aikaista tai vaihdella kausittain. Pitääkö työntekijälle ”keksiä” töitä, että saadaan riittävä tuntimäärä kasaan? Löytyykö osa-aikaiseen työhön sellainen osaaja, jota yrityksessä sillä hetkellä tarvitaan? Sitten tulee palkan sivukulut, mahdolliset työvälineiden hankinnat ja työpisteen järjestäminen työntekijälle. Jos tarve on kokoaikaista ja jatkuvaa, palkkaaminen on todennäköisesti järkevin vaihtoehto – ja kustannustehokkain. Ja kun vielä löydät sen kuuluisan ”hyvän tyypin”, jolle sinulla on lisäksi töitä kokopäiväisesti, palkkaa hänet! Ja pidä huoli, että hän viihtyy. 🙂 Satunnaisempaan tarpeeseen ostaminen voi olla hyvä vaihtoehto.

Mitä työtehtäviä voi ulkoistaa?

Sanoisin, että lähes kaikkia tehtäviä. Olen listannut tähän esimerkkejä siitä, mitä kaikkea yritystoimintaan liittyvistä tehtävistä voi antaa toisen yrityksen hoidettavaksi. Kaikille tuttuja esimerkkejä ovat toimitilojen siivous, rekrytointi ja mainostoimiston palvelut. Tämän listan linkkien kautta löytyy esimerkkejä palveluntarjoajista pääsääntöisesti Oulun seudulta.

Lisää vaihtoehtoja löydät helposti googlaamalla ja kysymällä yrittäjätuttaviltasi suosituksia. Onko sinun ratkaisusi työntekijän palkkaaminen vai annatko tehtävän toisen yrityksen hoidettavaksi?


Kirjoittaja toimii yrittäjänä ja vuokra-assistenttina Askaremon assistenttipalvelussa. Tämä kirjoitus on kirjoitettu täysin puolueellisesti assistenttipalveluyrittäjän näkökulmasta. 🙂 Miten työntekijän palkkaaminen eroaa työn teettämisestä palvelun ostamalla? Kirjoittajan näkemykset saa haastaa!