Suunnittele oma käyntikorttisi - Askaremo assistenttipalvelut
Suunnittele oma käyntikorttisi

Suunnittele oma käyntikorttisi

0 Share

Suunnittele oma käyntikorttisi

Käyttääkö kukaan enää käyntikortteja? Puhelinsovellukset, some-profiilit, QR-koodit ja vastaavat saavat helposti ajattelemaan, ettei käyntikortteja enää nykypäivänä tarvita. Näist ...

Käyttääkö kukaan enää käyntikortteja?

Puhelinsovellukset, some-profiilit, QR-koodit ja vastaavat saavat helposti ajattelemaan, ettei käyntikortteja enää nykypäivänä tarvita. Näistä huolimatta käyntikorteillekin on vielä oma paikkansa olemassa. Käyntikortteja on hyvä olla mukana aina. Koska tahansa voi tulla eteen tilanne, jossa pääset kertomaan siitä, mitä teet tai mitä myyt. Silloin on tärkeää antaa myös oma käyntikorttisi keskustelukumppanille. Jos osallistut verkostoitumistilaisuuksiin, tarvitset ehdottomasti käyntikortteja. Käyntikortit eivät missään tapauksessa ole poissa muodista, sillä niitä vaihdellaan ahkerasti ainakin yrittäjien keskuudessa.

Silloin, kun käyntikortteja annetaan ja saadaan suuria määriä, käyntikortit alkavat nopeasti näyttämään tasaisen harmaalta massalta. Siksipä käyntikortissa on tärkeää olla jokin visuaalinen ”juttu” – jotain, mikä tekee kortista ja samalla sinusta helpommin muistettavan. Mikä voisi olla se visuaalinen muistijälki, minkä sinä jätät?

Jos sinulla on yrityksen alkuvaiheessa mahdollista teettää yrityksen graafinen ilme (logo, värimaailma ym.) ammattilaisella, pyydä graafikkoa samalla suunnittelemaan käyntikorttisi graafisen ilmeen mukaiseksi. Ja hoitamaan käyntikorttien painatuksen kortit käteen -periaatteella! 🙂 Jos yrityksesi maksuvalmius ei kuitenkaan alkuvaiheessa riitä ammattilaisen käyttämiseen, pääset liikkeelle myös tekemällä työn itse. Käyntikortin sinä joka tapauksessa tarvitset. Ja ainahan voit myöhemmin hyödyntää graafikon palveluja siinä vaiheessa, kun kassatilanne sen sallii.

Käyntikortti-ideoita

Pinterestistä löytyy paljon ideoita käyntikortin ulkoasua miettivälle. Olen koonnut Askaremon Pinterest-tilille esimerkkejä mielenkiintoisista käyntikorteista. Siinä vaiheessa, kun suunnittelin omaa käyntikorttiani, selasin Pinterestiin tallennettuja käyntikortteja ja poimin niistä ideoita omaa käyntikorttiani varten. Se on sitä parastamista! (=varastaa ja samalla parantaa) 🙂

Oma käyntikorttini on kaksipuoleinen. Toinen puoli kuvaa ennen kaikkea yritystä, Askaremoa (ks. tämän blogitekstin artikkelikuva). Siinä on logon lisäksi slogan, joka kuvaa Askaremon assistenttipalvelua. Tätä tekstiä olen vaihtanut, kun olen tilannut lisää käyntikortteja. Toiselta puolelta käyntikorttia löytyvät minun yhteystietoni (puhelinnumero, sähköposti, yrityksen www-sivujen osoite, Skype-tunnus, Y-tunnus) sekä lyhyt kuvaus yrityksen myymistä palveluista ja toiminta-alueesta. Seuraavaan käyntikorttierään aion muuttaa käyntikortin sisältöä vielä lisää. Vähennän tekstiä, jotta käyntikortista tulee selkeämpi ja helpommin luettava. Yhteystiedoiksi riittää puhelinnumero, sähköpostiosoite ja www-sivujen osoite. Sain myös hyvän vinkin siitä, että puhelinnumero kannattaa olla riittävän isolla fontilla, jotta se on helppolukuinen.

Melkeinpä tärkein asia on, että käyntikortista löytyy kuva. Kasvokuva on todella tehokas muistin virkistäjä. Käyntikorttisi saanut henkilö takuulla muistaa sinut jälkikäteen paremmin, jos hänellä on mahdollisuus yhdistää mielikuva sinusta käyntikortin tietoihin ja kortissa olevaan kuvaan. Laadukas kuva, jossa olet samalla itsesi näköinen eli tunnistettavissa kuvasta, on tärkeä osa käyntikorttiasi. Minun kuvani on otettu Studio P.S.V.:ssä ja olen käyttänyt samoja kuvia myös Askaremon www-sivuilla ja some-kanavissa.

Käyntikorttiin kannattaa vähintään sisällyttää sinun näköinen kasvokuva, tärkeimmät yhteystiedot sekä riittävän iso ja selkeä fontti.

Käytän paljon Canvaa markkinointimateriaalin tekemiseen. Sillä saa esimerkiksi helposti muokattua kuvia some-kanavia varten. Sillä tein myös kuvatiedostot käyntikortista. Canvassa on myös valmis käyntikorttipohja, mutta muista tarkistaa, minkä kokoista käyntikorttia olet tilaamassa. Tarkista myös, missä tiedostomuodossa paino haluaa käyntikortin tiedot. Käyntikortteja Oulussa tekevät esimerkiksi Erwekofast ja Monisto. Moni tilaa edullisemman hinnan vuoksi käyntikorttinsa verkkokaupoista, esimerkiksi Vistaprintiltä. Vaihtoehtoja on monia. Kannattaa kysyä myös tutuilta, missä hinta, laatu ja palvelu vastaavat parhaiten sitä, mitä haluat.


Kirjoittaja toimii yrittäjänä ja vuokra-assistenttina Askaremon assistenttipalvelussa. Hän on yrittäjä, josta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Paperien pyörittely ei ole hänelle kauhistus, vaan ajoittain jopa ihastus. Hän on yhteiskuntatieteilijä, jonka sisällä asuu pieni koodari. Mottona toimii: älä koskaan sano ”ei koskaan”.