Pinterest yrittäjän työvälineenä - kokoa ja järjestä 1000 ideaa! - Askaremo assistenttipalvelut
Pinterest yrittäjän työvälineenä – kokoa ja järjestä 1000 ideaa!

Pinterest yrittäjän työvälineenä – kokoa ja järjestä 1000 ideaa!

0 Share

Pinterest yrittäjän työvälineenä – kokoa ja järjestä 1000 ideaa!

Tämä blogikirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran 2.3.2017 ja päivitetty 6.8.2020. Pinterest mainostaa itseään maailman kätevimpänä ideakuvastona ja kätevä se kyllä onkin. Pinte ...

Tämä blogikirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran 2.3.2017 ja päivitetty 6.8.2020.


Pinterest mainostaa itseään maailman kätevimpänä ideakuvastona ja kätevä se kyllä onkin. Pinterest sopii työkaluksi muillekin kuin graafisen alan ammattilaisille. Visuaalisuus on tänä päivänä tärkeä asia lähestulkoon jokaisessa yrityksessä ja Pinterest toimii visuaalisten ideoiden tallennuspaikkana. Kun tallennat kuvan Pinterestiin, tallennat samalla linkin alkuperäiseen lähteeseen eli nettisivulle, mistä kuva on peräisin. Jos esimerkiksi tallennat verkkokaupasta sinua kiinnostavan tuotteen Pinterestiin, pystyt helposti myöhemmin palaamaan takaisin samalle tuotesivulle.

Kuvien tallentaminen Pinterestiin

Monilla nettisivuilla on nykyisin tarjolla jakomahdollisuus myös Pinterestiin. Askaremon blogistakin löytyy Share -nappulan takaa vaihtoehto jakaa blogikirjoitus Pinterestissä. Voit myös lisätä käyttämääsi selaimeen lisäosan, jonka avulla saat kätevästi ”pinnattua” ideoita talteen omiin kansioihisi. Pin-lisäykset voivat olla myös videoita. Suuri osa Pinterestiin tallennettavista ideoista on ”re-pinnauksia” eli käyttäjä tallentaa omaan kansioonsa jotain sellaista, minkä joku toinen on jo aiemmin tallentanut Pinterestiin.

Suosittelen jo alkuvaiheessa tekemään itselle eri aiheiden mukaiset kansiot, joihin pystyt järjestämään ideasi sitä mukaa kuin niitä tallennat. Jos yhtään innostut käyttämään Pinterestiä, sinulla on äkkiä satoja ideoita kasassa. Ja jos niitä ei ole millään tavalla lajiteltu, ei niitä todennäköisesti tule koskaan hyödynnettyä. Kansiot voivat olla julkisia tai yksityisiä eli jos et halua kenenkään näkevän vaatekaapin päivitysideoitasi, voit jättää kansion yksityiseksi.

Muista kuvien tekijänoikeudet! Vaikka Pinterestiin on kätevä tallentaa ideoita kuvien muodossa, se ei poista kuvien tekijänoikeuksia. Kaikki eivät halua, että heidän kuviaan tallennetaan Pinterestiin. Vaikka kuva olisi jo jonkun toisen toimesta tallennettu Pinterestiin, ei se takaa sitä, että kuvan oikeuksien haltija olisi tähän suostunut. Jos nettisivulla on tarjolla Pin It -nappula, on pinnaus jo varmemmalla pohjalla.

Pinterest on visuaalinen ideapankki

Erityisen hyvin Pinterest toimii visuaalisten ideoiden kokoamisessa ja lajittelussa. Olen koonnut Pinterestin avulla esimerkiksi käyntikortti-ideoita ja ideoita kotitoimiston sisustamiseen. Olen myös koonnut yhteen kansioon esimerkkejä siitä, mitä Pinterestissä ”re-pinnataan” ahkerasti eli mitä käyttäjät tallentavat omiin kansioihinsa. Suosituimpien aiheiden joukossa ovat ruoanlaitto- ja pukeutumisvinkit, sisustus ja käsityöt. Paljon löytyy myös tee-se-itse -vinkkejä sisustajille ja remontoijille.

Yritysten näkökulmasta mielenkiintoinen mahdollisuus ovat Pinterest-mainokset. Niissä on tietyllä tapaa sama idea kuin hakukonemainonnassa (Google Ads -mainokset) eli mainokset pyritään esittämään oikeassa paikassa oikeaan aikaan oikealle henkilölle. Toisin sanoen mainokset kohdennetaan henkilöille, jotka ovat jo etsimässä vastaavaa tuotetta. Ei siis hakuammuntaa vaan kohdennettua mainontaa, jossa huomioidaan asiakkaan tarpeet.

Pinterest yrityskäytössä

Pinterestissä voi olla sekä yksityistili että yritystili. Jos käytät (tai voisit myöhemmin kuvitella käyttäväsi) Pinterest-tiliä yrityksesi yhtenä some-kanavana, on siinä tapauksessa todennäköisesti järkevintä ottaa yritystili käyttöön. Analyysitietoihin pääset käsiksi vain yritystililtä. Henkilökohtaisen tilin voi myös myöhemmin muuttaa yritystiliksi. Toisaalta sinulla ei välttämättä tarvitse olla kahta eri profiilia Pinterestissä, sillä voit tallentaa henkilökohtaiset asiat yksityisiin kansioihin ja yritykseen liittyvät asiat, joiden haluat olla muiden löydettävissä, voit tallentaa puolestaan julkisiin kansioihin. 

Itselleni Pinterest on ennen kaikkea ideapankki. Aloitan yleensä ideoiden kokoamisen salaiseen kansioon. Jos saan materiaalia kokoon riittävän paljon ja uskon, että samasta materiaalista voisi olla muillekin yrittäjille hyötyä, julkaisen kansion.

Yhteen tauluista olen koonnut moodboard-ideoita yrityksen värimaailman suunnittelun avuksi. Värimaailman miettimisen voi aloittaa kokoamalla Pinterest-tauluun kuvia, jotka kuvaavat jollain tavalla yritystäsi ja jotka miellyttävät omaa silmääsi. ”Ja” sen takia, että minun mielestäni yrityksen visuaalisen ilmeen täytyy miellyttää yrittäjää itseään. Eihän sitä muuten jaksa päivästä toiseen katsoa! Moodboardin pohjalta voit lähteä itse työstämään lopullista värimaailmaa tai antaa sen työkaluksi graafikolle. Pinterestiin tehtyjä kansioita voi työstää myös yhteistyössä muiden kanssa eli voit jakaa tekemäsi kansion valitsemillesi henkilöille.

Sen lisäksi että Pinterestissä voit tallentaa omiin kansioihisi muiden tekemiä tallennuksia tai vaikkapa pukeutumisideoita verkkokaupoista, yrityskäytössä kannattaa myös harkita omien tallennusten tekemistä omasta materiaalista. Tallennettavat kuvat kannattaa olla kokoa 1 000 x 1 500 pikseliä (jos käytät Canvaa, löytyy sieltä valmis pohja Pinterestiä varten). Tallennusvaiheessa lisää kuvaava ja kiinnostava esittely sekä linkki yrityksesi kotisivuille. Tämänkin some-kanavan tarkoituksena on yrityksen näkökulmasta tuoda liikennettä yrityksen kotisivuille. Kuvien lisäksi voit tehdä myös video-Pin-lisäyksiä. Ei muuta kuin kokeilemaan!


Kirjoittaja toimii yrittäjänä ja vuokra-assistenttina Askaremon assistenttipalvelussa. Hän on yrittäjä, josta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Paperien pyörittely ei ole hänelle kauhistus, vaan ajoittain jopa ihastus. Hän on yhteiskuntatieteilijä, jonka sisällä asuu pieni koodari. Mottona toimii: älä koskaan sano ”ei koskaan”.

Tilaa Askaremon uutiskirje ja saat tiedon sähköpostiisi, kun uusi blogikirjoitus julkaistaan: