Koulutuksia yrittäjille Oulussa (syksy 2019) - Askaremo assistenttipalvelut
Koulutuksia yrittäjille Oulussa (syksy 2019)

Koulutuksia yrittäjille Oulussa (syksy 2019)

0 Share

Koulutuksia yrittäjille Oulussa (syksy 2019)

Tutustu uusimpaan Koulutuksia yrittäjille Oulussa -koosteeseen! Joko sinä olet ehtinyt miettiä, mitä sitä syksyllä alkaisi opiskella? Minäpä olen! :) Tässä on pohdintojen a ...

Tutustu uusimpaan Koulutuksia yrittäjille Oulussa -koosteeseen!


Joko sinä olet ehtinyt miettiä, mitä sitä syksyllä alkaisi opiskella? Minäpä olen! 🙂 Tässä on pohdintojen avuksi kooste Oulussa syksyllä 2019 järjestettävistä koulutuksista, jotka sopivat mielestäni eri alan yrittäjille. Viiden aikaisemman koulutuskoosteen mukaisesti olen koonnut tähänkin Oulussa järjestettäviä koulutuksia eli webinaarit ovat jääneet tämän koosteen ulkopuolelle. Verkkokoulutuksiin on helppo osallistua ja hyviä verkkokoulutuksia on todella paljon tarjolla. Ihmisten tapaaminen livenä ja mahdollisuus keskustella ja ideoida sekä verkostoitua muiden osallistujien kanssa on jotain sellaista, mikä verkkokoulutuksissa ei onnistu yhtä hyvin kuin kasvotusten. Siksi ainakin minä menen mielelläni paikan päälle koulutuksiin.

Vaihtoehtoja oman osaamisen kehittämiseen todellakin taas on! Tässähän iskee se kuuluisa valintahalvaus, jolloin tarjolla olevasta (liian) monesta hyvästä vaihtoehdosta ei pysty valitsemaan yhtään. Oulussa järjestetään syksyllä 2019 esimerkiksi monenlaista koulutusta myynnin ja markkinoinnin tueksi. Usein yrittäjiä tuntuu tuskastuttavan nimenomaan omien tuotteiden tai osaamisen markkinointi, ”itsensä myyminen”. Tämän asian kanssa ei kannata – eikä tarvitse – jäädä yksin. Koulutuksissa pääset yhdessä muiden kanssa pohtimaan ja kehittämään yrityksesi markkinointia ja myyntiä. Ja todennäköisesti sinulle paljastuu, että muutkin tuskastelevat näiden samojen asioiden kanssa. 😉

Ammattitutkinnot yrittäjille

Yrittäjän ammattitutkinto sopii yrittäjille tai yrittäjyyttä suunnitteleville, jotka haluavat suunnitella ja/tai kehittää omaa yritystoimintaansa. Toteutustapoja on monia ja osa vaihtoehdoista voi olla suunnattu nimenomaan aloittaville yrittäjille. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat Opetushallituksen virallisesti hyväksymiä tutkintoja. Suunnitellessani tätä blogikirjoitusta kysyin yrittäjiltä, onko heille ollut konkreettista hyötyä ammattitutkinnon suorittamisesta. Yrittäjän ammattitutkinnon suorittamisesta näyttää olleen hyötyä erityisesti yritystoiminnan käynnistysvaiheessa. Toisaalta myöhemminkin on varmasti hyödyllistä pysähtyä miettimään yritystoimintaa ja sen kehittämistä kokonaisuutena. Sellaisiin koulutuksiin osallistuminen, joissa painopiste on yritystoiminnan konkreettinen kehittäminen, tarjoaa hyvän mahdollisuuden tähän. Yrityksen arjessa (keskellä kaikkien niiden tulipalojen sammuttelua…) kun ei välttämättä tule pysähdyttyä miettimään ”isoa kuvaa”.

Oulussa yrittäjän ammattitutkinnon voi suorittaa ainakin seuraavissa organisaatioissa:

  • PSK Aikuisopisto: seuraava ryhmä aloittaa 5.9.2019, avoin kaikkien alojen tuleville yrittäjille
  • Rastor: seuraava ryhmä aloittaa todennäköisesti alkuvuodesta 2020, erityishuomio Rastorissa on liiketoimintasuunnitelman hiomisessa ja taloushallinnon osaamisen kehittämisessä

Minä olen suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon Markkinointi-instituutissa, jossa ammattitutkinto toteutettiin digimarkkinointipainotteisena. Suoritin tutkinnon samaan aikaan, kun perustin Askaremoa, ja sain siitä todella paljon konkreettista apua uuden yrityksen markkinointiin erityisesti digikanavissa.

Aiemmin yrittäjän ammattitutkinnon on voinut suorittaa myös näissä organisaatioissa, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa tulevista toteutuksista Oulussa:

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on suunnattu erityisesti organisaatioiden johtotehtävissä toimiville. Moni yrittäjä valitsee yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon ikäänkuin jatkoksi yrittäjän ammattitutkinnolle. Oulussa tämän erikoisammattitutkinnon voi suorittaa esimerkiksi näissä:

Lisäksi haluan mainita vielä yhden mahdollisuuden, vaikka tämä ei ihan Oulussa olekaan. Raahen Porvari- ja Kauppakoulussa nimittäin on monenlaisia mielenkiintoisia koulutuksia tarjolla myös yrittäjille. Heiltä löytyy esimerkiksi yrittäjän ammattitutkinto, johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto sekä monenlaisia koulutusohjelmia, joita voi yhdistää ammattitutkintojen suorittamiseen (esim. Kasvuloikka-valmennusohjelma, Taloustaito-valmennus ja Verkkokaupan Osaaja).

Oulun koulutukset yrittäjille 2019

Klikkaa kuvaa ja tutustu, mitä kaikkea Oulussa on tarjolla syksyllä 2019. Löytämisen ja oppimisen iloa sinulle sekä innostavia hetkiä oman yrityksesi kehittämisen parissa!

Koulutuksia yrittäjille Oulussa (syksy 2019) – linkki koosteeseen

Jos huomaat, että listalta puuttuu jokin kiinnostava koulutus, ilmoitathan siitä minulle, jotta tiedän lisätä sen koosteeseen. Kiitos jo etukäteen!


Kirjoittaja toimii yrittäjänä ja vuokra-assistenttina Askaremon assistenttipalvelussa. Hän on yrittäjä, josta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Paperien pyörittely ei ole hänelle kauhistus, vaan ajoittain jopa ihastus. Hän on yhteiskuntatieteilijä, jonka sisällä asuu pieni koodari. Mottona toimii: älä koskaan sano ”ei koskaan”.

Tilaa Askaremon uutiskirje ja saat tiedon sähköpostiisi, kun uusi blogikirjoitus julkaistaan.