Koulutuksia yrittäjille Oulussa (syksy 2017) - Askaremo assistenttipalvelut
Koulutuksia yrittäjille Oulussa (syksy 2017)

Koulutuksia yrittäjille Oulussa (syksy 2017)

0 Share

Koulutuksia yrittäjille Oulussa (syksy 2017)

Tutustu uusimpaan Koulutuksia yrittäjille Oulussa -koosteeseen! Uutta kohti! Loppukesästä ja alkusyksystä sitä ehkä tavallista herkemmin miettii, miten asioita voisi tehdä toisi ...

Tutustu uusimpaan Koulutuksia yrittäjille Oulussa -koosteeseen!


Uutta kohti!

Loppukesästä ja alkusyksystä sitä ehkä tavallista herkemmin miettii, miten asioita voisi tehdä toisin. Alkusyksy on uusien alkujen aikaa. Kesän jälkeen on kehittämisvaihde päällä. Mitä uutta kokeilisin? Aloittaisinko uuden harrastuksen? Alkaisinko liikkumaan säännöllisemmin? Mitä alkaisin opiskelemaan? Minä käyn tässä vaiheessa vuotta aina läpi, mitä kaikkea kotikaupungissani on tarjolla syksyn aikana. Ja toppuuttelen sitten itseäni, etten täytä kalenteria liian täyteen… 😉

Uusien asioiden opettelu avaa mahdollisuuksia tehdä asioita toisin – ainakin siinä tapauksessa, jos koulutus on itseä kiinnostava ja se liittyy selkeästi koulutukseen osallistujan omaan arkeen. Koulutuksista saa eniten irti, kun opittua asiaa pääsee heti käytännössä kokeilemaan. Jos yrittäjä pähkäilee yrityksen talousasioita, aiheeseen liittyvään koulutukseen osallistuminen voi auttaa ratkaisemaan tämän konkreettisen ongelman. Tai some-koulutuksesta voi saada sellaisia käytännön vinkkejä oman yritystoiminnan some-markkinointiin, joiden testaamisen voi aloittaa heti.

Jokaiselle jotakin!

Olen koonnut listan Oulussa syksyn 2017 aikana järjestettävistä koulutuksista, jotka minun mielestäni sopivat lähestulkoon jokaiselle yrittäjälle. Listalta puuttuu vielä paljon hyviä koulutuksia, joita Oulussa syksyn aikana järjestetään. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan koulutuksia järjestetään, mutta en ole ottanut niitä mukaan tälle listalle. Toisin sanoen listalla ei ole yksittäisen toimialan (kuten sote) koulutuksia, vaan laajasti eri alan yrittäjille sopivia koulutuksia. Mukana koosteessa on esimerkiksi digimarkkinointiin liittyviä koulutuksia. Voi kai jo sanoa, että tänä päivänä ihan jokainen yrittäjä tarvitsee vähintään perustiedot digitaalisesta markkinoinnista.

Monet oululaiset yritykset ja oppilaitokset järjestävät myös webinaareja, mutta niitä en ole tälle listalle myöskään lisännyt. Syy tähän valintaan on se, että ainakin minulle yksi tärkeä syy osallistua koulutuksiin on verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa. Omassa arjessa tarvittavien tietojen ja taitojen oppiminen on toki tärkeä syy osallistua koulutuksiin. Tähän sopivat hyvin myös webinaarit. Kuitenkin koulutukset ovat parhaimmillaan erinomaisia mahdollisuuksia vaihtaa ajatuksia ja vertailla kokemuksia muiden yrittäjien kanssa. Vertaistuen ja ongelmien yhdessä ratkomisen merkitystä ei kannata väheksyä.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi koulutuskoosteen.

Miksi sitten tein koosteen syksyn 2017 koulutuksista? Tämän blogikirjoituksen ja koulutuskoosteen tärkein tehtävä on tehdä näkyväksi, kuinka paljon Oulussa järjestetään yrittäjän osaamisen kannalta hyviä koulutuksia. Mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen on valtavasti. Olen tehnyt samanlaisen koosteen Oulussa järjestettävistä koulutuksista myös kaksi kertaa aikaisemmin, keväällä 2017 ja syksyllä 2016. Koska palaute näistä oli niin positiivista, päätin tehdä koosteen myös tämän syksyn koulutuksista. Ja tuleepahan samalla käytyä perusteellisesti läpi, millaista koulutusta tällä hetkellä on tarjolla. Muutama näistä päätyi myös minun kalenteriini. 🙂

Olen lisännyt taulukkoon myös koulutuksen hinnan sekä tietoa ilmoittautumisesta. Nämä tiedot ovat suuntaa-antavia. Osaan hinnoista lisätään alv 24 % (yleensä muihin kuin tutkintoon johtaviin koulutuksiin). Kun löydät itseäsi kiinnostavan koulutuksen, tarkista koulutuksen järjestäjän www-sivuilta hinta- ja ilmoittautumistiedot.

Monipuolinen valikoima koulutuksia oppilaitoksilta ja yrityksiltä

Koosteesta löytyy sekä tutkintoon johtavaa koulutusta että lyhyitä, muutaman tunnin täydennyskoulutuksia. Olen käynyt läpi kaikki sellaiset koulutuksia järjestävät organisaatiot Oulun seudulta, joiden tiedän järjestävän yrittäjille sopivaa koulutusta. Mukana ovat mm. korkeakoulujen kaikille avointa opetusta antavat yksiköt (Oulun yliopiston avoin yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu / Avoin amk, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu). Lisäksi olen käynyt läpi ammatillista ja täydennyskoulutusta järjestävien organisaatioiden koulutustarjonnan (Markkinointi-instituuttiPSK-Aikuisopisto, Oulun Aikuiskoulutuskeskus, Toimitusjohtajakoulu, Pohto, Rastor, Oulun seudun ammattiopisto, AEL). Näissä voi suorittaa esimerkiksi ammattitutkintoja oppisopimuskoulutuksena. Mielenkiintoisia koulutuksia löytyy myös kansalaisopistoista (Oulu-opisto, Vuolle-opisto) sekä yrityksiltä ja muita organisaatioilta (esim. Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, BusinessOuluOulun kauppakamari).


Kirjoittaja toimii yrittäjänä ja vuokra-assistenttina Askaremon assistenttipalvelussa. Hän on yrittäjä, josta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Paperien pyörittely ei ole hänelle kauhistus, vaan ajoittain jopa ihastus. Hän on yhteiskuntatieteilijä, jonka sisällä asuu pieni koodari. Mottona toimii: älä koskaan sano ”ei koskaan”.