Koulutuksia yrittäjille Oulussa (kevät 2017) - Askaremo assistenttipalvelut
Koulutuksia yrittäjille Oulussa (kevät 2017)

Koulutuksia yrittäjille Oulussa (kevät 2017)

0 Share

Koulutuksia yrittäjille Oulussa (kevät 2017)

Tutustu uusimpaan Koulutuksia yrittäjille Oulussa -koosteeseen! Aina on hyvä hetki oppia jotain uutta Vuoden vaihtuessa sitä tavallista herkemmin pohtii, voisiko ja olisiko syyt ...

Tutustu uusimpaan Koulutuksia yrittäjille Oulussa -koosteeseen!


Aina on hyvä hetki oppia jotain uutta

Vuoden vaihtuessa sitä tavallista herkemmin pohtii, voisiko ja olisiko syytä tehdä asioita uudella tavalla. Onko jotain, mitä omassa tekemisessä kannattaisi muuttaa, jotta arki sujuisi paremmin? Miten vahvistaa tunnetta siitä, että kokonaisuus on itsellä hyvin hallussa? Nämä ovat kysymyksiä, mitä yrittäjänä tulee pohtineeksi pitkin vuotta, mutta näin uuden vuoden alussa tavallista enemmän.

Olen huomannut, että koulutuksiin osallistuminen on erinomainen tapa yllyttää itseään pohtimaan ja ratkomaan näitä kysymyksiä. Koulutukseen osallistumiseen varattu aika on samalla itsen kehittämiseen varattua aikaa. Parhaimmillaan koulutus tarjoaa mahdollisuuden tarkastella esimerkiksi omaa yritystä hiukan etäämpää, kokonaisuutta arvioiden, erillään arjen täyttävästä ”sälästä”. Lisäksi koulutukset ovat mainio tapa verkostoitua ja löytää uusia yhteistyökumppaneita – ja toisinaan asiakkaitakin.

Miksi tällainen lista?

Aikuisille suunnattua koulutusta järjestävät useat oppilaitokset myös Oulun seudulla. Ammattikorkeakoulu ja yliopisto järjestävät täydennyskoulutusta, samoin esimerkiksi Oulun seudun ammattiopisto. Ammattitutkinnot ja oppisopimuskoulutus ovat hyviä keinoja sekä oman osaamisen kehittämiseen että oman osaamisen näkyväksi tekemiseen. Kansalaisopistojen kurssitarjonnasta löytyy runsaasti hyödyllisiä kursseja, kuten kieliopintoja ja kuvankäsittelyä. Myös yritykset järjestävät omaan erikoisalaansa liittyvää koulutusta, kuten Kuulu some-koulutusta ja Verkkoasema hakukonenäkyvyyteen liittyvää koulutusta.

Vaikka olemme kiinnostuneita itsemme kehittämisestä ja uusien taitojen oppimisesta, käytännössä usein osallistuminen itseä kiinnostaviin koulutuksiin jää tekemättä. Syynä voi olla ajan puute tai koulutuksen hinta voi tuntua liian korkealta. Veikkaanpa kuitenkin, että aika usein esteenä on lähinnä se, että vaihtoehtoja on kovin paljon eikä eri vaihtoehtoja tule käytyä läpi.

Tein kesällä 2016 samanlaisen listauksen Oulussa järjestettävistä koulutuksista. Koska listaus sai niin paljon positiivista palautetta, päätin tehdä saman uudestaan. Itsensä kehittäminen ja itseä kiinnostaviin koulutuksiin osallistuminen ilmeisestikin kiinnostaa monia yrittäjiä. Toivottavasti tämä lista helpottaa hiukan valinnan vaikeutta – toivottavasti tältä listalta löytyy ratkaisu sinun koulutustarpeeseesi.

Millaista koulutusta on tarjolla?

En ole yrittänytkään listata kaikkia Oulussa kevään 2017 aikana järjestettäviä koulutuksia. Sen sijaan olen valikoinut listalle sellaisia koulutuksia, joiden ajattelin sopivan useimmille yrittäjille. Lähteenä olen käyttänyt Oulussa aikuis- / täydennyskoulutusta järjestävien oppilaitosten ja yritysten koulutuskalentereita. Listalla on sekä tutkintoon johtavaa koulutusta (ammattitutkintoja) että lyhyempiä täydennyskoulutuksia. Osa listalla olevista ammattitutkinnoista on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena omassa yrityksessä, jolloin hintaa koulutukselle tulee vain noin 60 euroa (esimerkiksi Toimitusjohtajakoulun järjestämä yritysjohtamisen valmennus).

Linkistä löydät Googlen taulukkolaskentasovelluksella tehdyn listan, jossa on myös linkit koulutusten tarkempiin tietoihin järjestäjien omille sivuille. Tutustu Oulussa keväällä 2017 järjestettäviin koulutuksiin ja seminaareihin tästä:


Kirjoittaja toimii yrittäjänä ja vuokra-assistenttina Askaremon assistenttipalvelussa. Hän on yrittäjä, josta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Paperien pyörittely ei ole hänelle kauhistus, vaan ajoittain jopa ihastus. Hän on yhteiskuntatieteilijä, jonka sisällä asuu pieni koodari. Mottona toimii: älä koskaan sano ”ei koskaan”.