Kalenteri 2021: tee-se-itse - Askaremo assistenttipalvelut
Kalenteri 2021: tee-se-itse

Kalenteri 2021: tee-se-itse

2 Share

Kalenteri 2021: tee-se-itse

Tämä blogikirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran 23.10.2017 ja päivitetty 6.10.2020. Tunnustuksia paperikalenterin kätköistä... On niitä ihmisiä, jotka ovat uuden, tyhjän kal ...

Tämä blogikirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran 23.10.2017 ja päivitetty 6.10.2020.


Tunnustuksia paperikalenterin kätköistä…

On niitä ihmisiä, jotka ovat uuden, tyhjän kalenterin käsiinsä saadessaan innoissaan kuin lapset jouluna – ja on niitä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tätä innostusta ollenkaan.  Muistiinpanojen tekeminen ja asioiden hahmottelu toimii monesti paljon paremmin käsin tehtynä. Ja tutkimustuloksetkin osoittavat, että käsinkirjoitetut asiat muistaa koneella kirjoitettua paremmin. Jos et löydä kaupasta itsellesi sopivaa kalenteria, tässä sinulle muutama vinkki eri vaihtoehdoista.

Eläköön paperikalenteri! Ja kuinka tehdä siitä itselle toimiva?

Vaikka sähköinen kalenteri on todella kätevä ja monesti suorastaan välttämätön, ei paperikalenteri ole suinkaan poissa muodista. Päinvastoin! Esimerkiksi Facebookin ryhmissä, joissa teemana ovat tavalla taikka toisella paperiset kalenterit, jäseniä on runsaasti ja uusia liittyy koko ajan. Bullet Journal Suomi -ryhmässä on yli 10 000 jäsentä (määrä on tuplaantunut kolmessa vuodessa), Planner Lovers Finland -ryhmässä noin 3800 jäsentä ja Kalenterimania -ryhmässä yli 7500 jäsentä. Kun kaupasta ei löydy itselle mieluista ja toimivaa kalenteria, ratkaisu voi löytyä tee-se-itse-kalenterista tai valmiin kalenterin tuunaamisesta.

Kalenterin rinnalla moni käyttää muistilistoja tai to do -listoja, jotta muistaisi kaiken tarvittavan. Ihmisen muisti on kovin rajallinen eikä se pysty käsittelemään tehokkaasti montaa asiaa yhtä aikaa. Tarve muistaa monia asioita kuormittaa muistia ja tätä kuormitusta vähentää muistettavien asioiden kirjoittaminen ylös. Tähän on kehitelty monia erilaisia tietokonesovelluksia, kuten Evernote, Google Keep, Todoist ja Remember the milk. Monet kuitenkin suosivat paperille kirjoitettuja muistilistoja – ja mikä onkaan sen hauskempaa kuin valmiiksi saatujen tehtävien yliviivaaminen. 🙂

Tulosta oma kalenteri

Kalenterin sivut on helppo suunnitella vaikkapa Excelissä, mutta tulostusvalmiita kalenterin sivuja löytyy myös Googlettamalla, samoin kuin esimerkiksi Pinterestistä. On verkkokauppoja, joissa voit suunnitella oman kalenterisi ja tilata juuri sellaisen kalenterin kuin haluat. Löytyypä tulostettavia kalentereita myös sovellettuna projektinhallinnan metodeihin (esim. Getting Things Done -metodin pohjalta suunnitellut kalenterit).

Bullet journal eli bujoilu

Bullet journal on yhdistelmä kalenteria, päiväkirjaa, luonnoslehtiötä ja muistilistoja. Esimerkiksi Pinterestistä löydät runsaasti vinkkejä bujoiluun, samoin Facebookin monista ryhmistä (mm. Bullet Journal Suomi). Bullet journal tehdään tyypillisesti tyhjään vihkoon. Tunnetuin bujoilijoiden suosima vihkovalmistaja on Leuchtturm 1917. Bujoiluun sopivia vihkoja löytyy nykyisin monenlaista, esimerkiksi Ajastolta löytyy oma tuotteensa tähän. Päivämäärät, kellonajat ja muut tarvittavat voi joko itse taiteilla sivuille omalla tyylillä tai käyttää apuna vaikkapa tähän tarkoitukseen suunniteltua washi-teippiä. Niinpä! Kalenterien tuunaaminen on maailmalla niin iso juttu, että tuunausvälineitä löytyy joka lähtöön!

Päästä askartelusta tykkäävä puolesi valloilleen ja tee kalenteristasi juuri sellainen kuin haluat! Hauskoja tuunaushetkiä!

Askaremon blogin toisessa blogitekstissä on esitelty suomenkielinen bujoilua käsittelevä kirja, Bujoilun voima – järjestä elämäsi, saavuta unelmasi.


Kirjoittaja toimii yrittäjänä ja vuokra-assistenttina Askaremon assistenttipalvelussa. Hän on yrittäjä, josta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää. Paperien pyörittely ei ole hänelle kauhistus, vaan ajoittain jopa ihastus. Hän on yhteiskuntatieteilijä, jonka sisällä asuu pieni koodari. Mottona toimii: älä koskaan sano ”ei koskaan”.