Rahoitushakemuksen kirjoittaminen

Mitä hankehakemuksen kirjoittaminen vaatii?

Yrityksellä on hieno kehittämisidea, jolle voisi myös saada julkista rahoitusta? Seuraava vaihe on selvittää, mistä rahoitusta voisi saada ja millaisia kriteerejä rahoitukselle on. Rahoitusvaihtoehtoja on, mutta jokainen niistä vaatii ainakin jonkin verran hankebyrokratian hoitamista. Jos teiltä ei löydy resursseja hankehakemuksen kirjoittamiseen, on kirjoitustyö myös mahdollista teettää esimerkiksi Askaremolla.

Kirjoitustyön teettäminen Askaremolla ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koko suunnitteluprosessin voi ulkoistaa. Hyvä kehittämishanke on sellainen, johon rahoituksen hakija (yritys tai muu organisaatio) on itse sitoutunut. Jotta rahoitushakemuksesta tulee laadukas, täytyy asiakkaan olla aktiivisesti mukana suunnittelutyössä. Hankehakemuksen kirjoittaminen sisältää kirjoitustyön ja siihen liittyvän tietojen kokoamisen, mutta kehittämishankkeen sisällön täytyy tulla asiakkaalta. Vain hakija itse tietää, mitä halutaan kehittää ja millä tavoin. ”Kokeillaan, jos saataisiin jostain jotain rahoitusta” -ajattelu on huono lähtökohta kehittämishankkeelle. Autan toki sen selvittämisessä, mihin rahoitusta voi saada ja onko teidän kehittämisideanne sellainen, että sille voi hakea julkista rahoitusta. Lisäksi huolehdin kirjoitustyön etenemisestä, hakemukseen tarvittavien tietojen kokoamisesta sekä projektin pysymisestä aikataulussa.

Hinnasto

Rahoitushakemuksen kirjoittaminen on Askaremossa hinnoiteltu tulospalkkioajattelun mukaisesti. Pieni perusosa laskutetaan jokaisesta hakemuksesta, joka jätetään rahoittajan käsiteltäviksi. Bonusosa laskutetaan asiakkaalta vain siinä tapauksessa, että hankehakemus menee läpi ja asiakas saa rahoitusta kehittämishankkeelleen.

PERUSMAKSU: Jokaisesta rahoitushakemuksen kirjoittamisesta laskutetaan perusmaksu 500 €, silloin kun hakemus on jätetty rahoittajan käsiteltäväksi. Enintään 10 000 € rahoitusta saavilta hankkeilta laskutetaan vain perusosa 500 €.

BONUSOSA: Jos rahoittaja (esim. ELY-keskus) hyväksyy hankkeen rahoitettavaksi, laskutetaan rahoitushakemuksen kirjoittamisesta lisäksi bonusosa. Tämän osan suuruus määräytyy hankkeen koon mukaan. Bonusosa on 5 % kehittämishankkeelle myönnetystä rahoituksesta, josta vähennetään perusmaksu 500 €. Bonusosa laskutetaan, kun rahoituspäätös on tehty.

Tässä on kaksi esimerkkiä rahoitushakemusten kirjoittamisen hinnoittelusta. Molemmat esimerkit koskevat Rakennerahastojen yritysrahoitusta, mutta myös muiden hakemusten kirjoittaminen on mahdollista (esim. ESR-hankkeet ja STEA:n avustukset). Hinnat ovat ALV 0 %.

Esimerkki 1:

  • yrityksen kehittämishanke, jossa tuen osuus on 50 %
  • kehittämishankkeen kokonaisbudjetti on 100 000 €, johon myönnetään rahoitusta 50 000 €
  • perusmaksun 500 € lisäksi hakemuksen kirjoittamisesta laskutetaan 2 000 € bonusosa

Esimerkki 2:

  • yrityksen investointihanke, jossa tuen osuus on 35 %
  • investointihankkeen kokonaisbudjetti on 50 000 €, johon myönnetään rahoitusta 17 500 €
  • perusmaksun 500 € lisäksi hakemuksen kirjoittamisesta laskutetaan 375 € bonusosa

Hinta on suuntaa-antava. Ennen hankehakemuksen kirjoittamisen aloittamista varmistetaan yhdessä asiakkaan kanssa, että tämä hinnoittelumalli vastaa hakemuksen kirjoittamiseen vaadittavaa työmäärää.

Jos rahoituksen hakijan toimipiste sijaitsee muualla kuin Oulun seudulla, sovitaan mahdollisista matkakuluista asiakkaan kanssa erikseen ennen kirjoitustyön aloittamista. Pääsääntöisesti kirjoitustyö on mahdollista hoitaa etänä, mutta joitakin yhteisiä tapaamisia tarvitaan hakijan ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten Askaremo voisi auttaa kehittämisideanne toteuttamisessa, ota yhteyttä. Pistetään pyörät pyörimään!